Responsive image

Onnistumiset

Kodissamme on ollut vuosien varrella paljon elämää ja paljon erilaisia tarinoita. Onnistumisen hetkiä ja hyviä loppuja tarinoille on onneksi ollut paljon.

Meidän talossa panostetaan koulunkäyntiin ja sitä kautta onnistumisten myötä elämän osallisuuteen. Lapsillamme on pääsääntöisesti koulunumerot parantuneet, koululäksyt tehtyinä, poissaolot minimissään. Sen lisäksi arjen rytmi, harrastukset ja sosiaaliset suhteet ovat parantuneet. Myös vanhemmat ovat kuntoutuneet.

Talossamme asuu pitkäaikaisia asukkaita, jotka ovat huostaanotettu . Osa heistä on palannut kotiin, osa aikuistunut tai juuri aikuistumassa.

Meillä on pystytty vastaanottamaan todella pikaisella aikataululla kiireellisesti huostaanotettuja. Meillä he ovat asustaneet sen aikaa, että tilanne on saatu kartoitettua. Suurin osa heistä on palannut omiin koteihinsa akuutin tilanteen rauettua. Muutamassa tapauksessa lapset ovat muuttaneet sijaisperheeseen, koska tilanne omassa kodissa ei ole muuttunut eikä muuttumassa.

Avohuollon sijoituksena meillä on ollut lapsia monestakin eri syystä. Yhdessä perheesä isä sairastui ja äidin voimavarat ei sillä hetkellä riittänyt sisarussarjan hoitamiseen. Isä kuntoutui ja lapset muuttivat takaisin kotiin. Toisessa perheessä äiti sairastui.

Avohuollon tukitoimena meillä on ollut paljon ns. viikonloppulapsia. He tulevat esim. kerran kuussa meille pe-su. Vanhemmat saavat omaa aikaa, lapset kavereita ja aikuisten tukea. Näissä perheissä on aika usein yksinhuoltaäiti.

Osa lapsistamme on lievästi kehitysvammaisia tai muulla lailla erityistä tukea tarvitsevia. Heidän tilanteensa, vointinsa ja kuntonsa on meillä edistynyt parempaan suuntaan.

Perheitäkin meillä on ollut kuntoutumassa. Yleensä äiti lapsineen. Äiti on saanut tukea ja apua kasvatusvastuuseensa ja toisen aikuisen siihen kaveriksi. Nämä perheet ovat palanneet parin kuukauden jakson jälkeen kotiin elämään omaa elämää.

Meille sijoitetut lapset ovat olleet hyvin eri- ikäisiä. Nuorin lapsista on ollut 5 pv ja vanhin 18-vuotias. Kaksi vauvaa meille on tullut suoraan sairaalasta. Molempia hoidettiin laitoksemme alaisuudessa perhehoidossa. Toinen lähti kahden kuukauden iässä adoptioperheeseen ja Jompen tarinan voitkin lukea Facebook-sivuiltamme.

Responsive image