Responsive image

Onnistumiset

 

SydänmaanKodissa on ollut vuosien varrella värikästä elämää ja paljon erilaisia tarinoita. Onnistumisen hetkiä ja hyviä loppuja tarinoille on onneksi ollut paljon.

Panostamme koulunkäyntiin ja sitä kautta onnistumisten myötä elämän osallisuuteen. SydänmaanKodilla koulumenestys pääsääntöisesti paranee. Kotitehtävien tekemisestä huolehditaan ja poissaolot vähenevät. Arjen rytmi ja sosiaaliset suhteet ovat parantuneet, harrastuksiin sitoudutaan. Vanhemmat ovat myös kuntoutuneet.

Osa lapsista tai nuorista on palannut kotiin ja osa on aikuistunut. SydänmaanKoti on pystynyt vastaanottamaan nopealla aikataululla kiireisesti huostaanotettuja. SydänmaanKodilla on voinut asua tilanteen kartoittamisen ajan ja suurin osa on palannut kotiin akuutin tilanteen mentyä ohi. Avohuollon sijoituksena meillä on ollut lapsia monestakin eri syystä. Avohuollon tukitoimena meillä on ollut paljon viikonloppulapsia tai -nuoria, he tulevat SydänmaanKodille esimerkiksi kerran kuussa viikonlopuksi. Vanhemmat saavat näin omaa aikaa, lapset kavereita ja aikuisten tukea. Osa lapsista tai nuorista on lievästi kehitysvammaisia tai muulla tavoin erityistä tukea tarvitsevia. Heidän tilanteensa, vointinsa ja kuntonsa on SydänmaanKodilla edistynyt parempaan suuntaan. SydänmaanKodilla on ollut myös kokonaisia perheitä kuntoutumassa ja yleensä nämä perheet ovat pystyneet palaamaan lyhyen jakson jälkeen jatkamaan omaa elämäänsä.

SydänmaanKodille sijoitetut lapset ja nuoret ovat olleet hyvin eri- ikäisiä, nuorin lapsista on ollut 5 päivää vanha ja vanhin 18-vuotias. Kaksi vauvaa SydänmaanKodille on tullut suoraan sairaalasta. SydänmaanKodilla pystytään vastaamaan hyvin erilaisiin haasteisiin laadukkaalla toiminnalla, mitä kehitetään jatkuvasti.

Responsive image