Responsive image

Mahdollisuudet

Lasten aikaisempia harrastuksia tuetaan. Etsimme myös aktiivisesti yhdessä lapsen kanssa hänelle sopivaa harrastusta, jos sellaista ei ole. 

Hänellä on myös mahdollisuus kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ennen harrastukseen sitoutumista. Harrastustoiminta kasvattaa sosiaalisuuteen, toisten huomioonottamiseen ja sitoutumiseen. Harrastus antaa onnistumisen elämyksiä ja rytmiä arkeen.

SydänmaanKoti on luonnonkauniilla paikalla ja tätä luonnon läheisyyttä ja ympäristön antamia mahdollisuuksia käytetään hyödyksi arjessa ja harrastuksissa. SydänmaanKodin välittömässä läheisyydessä on liikuntahalli, urheilukenttä/kaukalo, valaistu pururata/latu laavuineen sekä uimapaikkoja useampikin. Meri saaristoineen on myös lähellä. Näitä hyödyntäen harrastamme vuodenaikojen mukaan: mäenlaskua, hiihtoa, luistelua, jääkiekkoa, uintia, kalastusta, pyöräilyä, retkeilyä, veneilyä, vaeltamista, erilaisia pihapelejä, marjastusta, sienestystä jne. Lisäksi teemme retkiä lähialueille esim. mökille, savusaunaan, lintutornille, jne.

SydänmaanKodissa ei asu säännöllisesti eläimiä. Kodissamme voi joskus vierailla esim. koiria. Eläimet ovat silti tärkeä harrastus lapsille ja niitä käydään tapaamassa ja hoitamassa toisaalla. Hevosten hoito, ratsastus ja muu touhu niiden kanssa on tärkeä osa lastemme arkea ja kuntoutumista. Ravien seuraaminen kuuluu meidän harrastuksiin myös.

Erilaiset kädentaidot ja niiden vahvistaminen on myös tärkeää. SydänmaanKodissa askarrellaan, piirretään, maalataan ja tehdään erilaisia käsitöitä, jokaisen oman innostuksen mukaan.

SydänmaanKodilla voi soittaa ja laulaa, pelata pelejä, tanssia zumbaa jne. Talostamme löytyy suosittu biljardipöytä ja ilmakiekkopeli. Harrastamme myös kulttuuria käymällä teatterissa, elokuvissa ja konserteissa.

Järjestämme myös tapahtumia, teemaleirejä sekä osallistumme aktiivisesti kyläyhdistyksen järjestämiin tapahtumiin järjestäjinä ja osallistujina.

Responsive image