Responsive image

Mahdollisuudet

 

Koulunkäynti on keskeistä SydänmaanKodissa ja harrastamiseen kannustetaan, aikaisempia harrastuksia tuetaan. Harrastustoiminta kasvattaa sosiaalisuuteen, toisten huomioimiseen ja vuorovaikutukseen sekä sitoutumiseen. Harrastukset antavat onnistumisen elämyksiä ja tuovat rytmiä arkeen.

SydänmaanKoti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla maaseudulla; luonnon läheisyyttä ja ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnetään arjessa ja harrastuksissa.

SydänmaanKodin välittömässä läheisyydessä on liikuntahalli ja kaukalo, valaistu pururata sekä latu laavuineen ja useita uimapaikkoja.

Raahen saaristo ja Perämeri ovat myös lähellä. Erilaisia ja lähellä olevia mahdollisuuksia hyödynnämme toiminnassamme vuodenaikojen mukaan. Teemme paljon retkiä lähialueille. Harrastamme monipuolisesti esimerkiksi hiihtoa, luistelua ja uintia. 

SydänmaanKodissa ei asu säännöllisesti eläimiä, mutta joskus lemmikkejä käy vierailulla. Eläimet ovat tärkeä harrastus ja ne lisäävät hyvinvointia.

Kädentaitojen vahvistaminen on myös tärkeää. SydänmaanKodissa askarrellaan, piirretään, maalataan ja tehdään erilaisia käsitöitä, jokaisen oman innostuksen mukaan. SydänmaanKodissa laulamme, soitamme ja tanssimme. Harrastamme kulttuuria käymällä elokuvissa, konserteissa ja teatterissa. SydänmaanKodilta löytyy myös muun muassa biljardipöytä. Pyrimme olemaan aktiivinen osa kyläyhdistyksen toimintaa. 

 

Responsive image